joi, 8 martie 2012

Dreapta Parere

Daca suferiti de "indoctrinare absoluta de cre(s)tinism acut" sau va oripileaza in anul 2012 A.D. va recomand sa va opriti inainte de a accesa link-ul sau a citi mai departe. Faptul ca lumea trebuie sa inteleaga ca toata abureala cu Dumnezeu-Tatal de acum doua mii si ceva de ani e doar o abureala si ca e un moment in care trebuie sa ne lepadam de toate credintele noastre "zeiesti" si sa ne incununam unei noi credinte, mult mai materialiste, in care Dumnezeu-Tatal esti tu si doar tu poti trece peste greutatile vietii, ca nicio "suflare" dumnezeiasca nu se va abate asupra ta si-ti va da mai multa inteligenta sau noroc in viata.

Link-ul cu pricina:

http://www.youtube.com/watch?v=bpiYfLOlOP8&feature=related

Acum, eu nu sunt de acord nici cu Badea. Dar nu fiindca nu are dreptate, ci fiindca nu mi se pare foarte amuzant. Imi pare tras de par si oarecum obligat sa faca emisiunea. Pare chiar un cre(s)tin bine indoctrinat, dar pentru a face valva si rating mare emisiunii, a ales sa se lege de ortodoxie.

Insa comentariile de mai jos, din pagina, fac deliciul AntiCristului. Apropo, toti care sunteti toleranti sau nu credeti in Dumnezeu sunteti AntiCristi. AntiCristul nu este o aratare, o forma, ci o stare. Asa cum este si Dumnezeu si cum trebuie perceput. Asta doar fiind faptul ca acum doua mii si ceva de ani era mai greu sa explici si in cuvinte si in fapte ce e bine si ce e rau.

Eu am intrat de ceva vreme in starea asta, de AntiCrist, si o tin asa pana cand voi muri. E ca si cand mi-ar fi sete. Nu sunt tot timpul AntiCrist. Pot sa tolerez crestinii. Fiecare cu credintele lui, cu libera cuvantare. Dar nu pot tolera prostia si fanatismul intr-o prostie atat de mare precum credintele religioase.

Dumnezeu a aparut ca o forma de linistire a spiritelor incinse. Cei care furau sau minteau sau oricare alt pacat din cele 10 porunci. Si a fost bun. O vreme. Pana cand, in numele Domnului (Tatal, tineti minte acest aspect), s-au comis crime, furturi si alte cele pacate care incalca cele 10 porunci.

Insa ce nu inteleg eu si mi se pare absurd este valul pe care si l-au tras peste ochi crestini ortodocsi (orthos = drept, doxa = parere). Dreapta parere a lor este doar partea lor de adevar. Ca, fir-ar mama lui a naibii, Adevarul (cu a mare) este foarte subiectiv.

Sfat pentru credinciosii indoctrinati: credeti in ce vreti, inmultiti-va, muriti pentru cruce si cu crucea in gand, dar luati o pauza de meditatie, reflectati si cautati Dreapta Parere.

Sfat pentru asa-zisilor atei: nu fiti atat de porniti impotriva credintei. E un lucru bun. Ateu inseamna om fara credinta, dar fac pariu ca si voi credeti in ceva: Sfantul Telefon, Sfantul Serviciu, Sfanta Masina, Sfantul Eu, etc. Un om fara credinta e un om pierdut. Indiferent in ce crede el.

PS: Dumnezeu-Tatal trebuie sa fie tata, nu Creator. Dumnezeu nu pedepseste. N-ar trebui. E tatal. Bataia e rupta din rai, dar exista forme diferite de a fi Tata in ziua de azi. Insa Creatorul isi poate pedepsi creatia. El a facut-o, el o omoara.

4 comentarii:

  1. Liviu, la fel e cu fanatismul de orice fel. Chit că-i vorba de religie, de marca plăcii video sau a aparatului foto, de muzici... Câtă vreme urmează o cale „dreaptă” şi nu acceptă alte vederi, fanaticul tot de kko rămâne.
    BTW, e oarecum tot aia să fii anti-ceva. Mă ştiu pe mine, mă disperă propaganda deşănţată la iMăr, şi o spun chiar prea des. La fel şi tu: câtă vreme nu-i laşi pe creştini să... fie, tot un fel de fanatic eşti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt impotriva lor. Doar ma intriga fanatismul lor asupra unui subiect care trebuia sa apuna de multa vreme. Nu consider ca drumul si parerea mea e cea mai corecta, dar mi-o mentin. Insa mai ascult si-n stanga si-n dreapta.

      Ștergere
  2. Sunt atatea obiceiuri formate din cauza sau datorita religiei. Ti se pare usor sa ii spui unei femei de la tara care din generatie in generatie stie ca trebuie sa se duca la biserica mai mereu, ca lucrul in care ea crede nu exista si ca nu ar trebui sa se mai duca, sa isi ingroape mortii fara sa treaca pe la biserica, sa nasca copii fara sa-i boteze si cate altele ?
    La fel, ti se pare usor sa darami o institutie ce e de 2000 de ani si in continua dezvoltare? Cand sunt scoli de teologie si atatia oameni si pasi de parcurs pentru a ajunge acolo?
    Asta ca sa nu mai spui ca nu intelegi de ce n-a apus de multa vreme, cat despre "te intriga fanatismul lor", nu cred ca ai atatia oameni fanatici de religie in jur ca sa poti spune ca te-ai saturat de ei. Daca erai un intelectual si stateai la tara si erai obligat sa participi si nu aveai cum sa pleci mai ziceam, dar asa.. e ca si cum ar fi de o alta nationalitate: exista, au obiceiurile lor, nu-ti ingradesc tie libertatea, deci de ce te iei de ei? Nu te obliga nimeni sa fii crestin.

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le Liviu Mihai, subliniez ca:
    a.- Cele 10 Porunci au fost create de evrei
    b.- Fanatici nu sunt cei ce respecta "Cele 10 Porunci", CI CEI care NU le respecta...

    RăspundețiȘtergere